7. dubna 2007

Veselé Velikonoce!

Tak tady máme Velikonoce, kdy si křesťané připomínají ukřižování a zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Co slaví příznivci židovského či muslimského vyznání netuším, ale já osobně slavím to, že je v pondělí volno v neděli nemusím pomýšlet na protivné ranní vstávání a mohu si válet šunky, ládovat se šunkami či vyvíjet jiné aktivity, které nemají (bohudíky) s pracovním vysedáváním u počítače nic společného.

V některých domácnostech zavládne něco vzdáleně připomínající předvánoční šílenství, tedy pečení velikonočních cukrovinek, beránků a podobných pochutin. Pánové si připravují něco na symbolický výprask provedený na těch milých osobách opačného pohlaví co nám napekly tolik dobrot. Asi za odměnu. Někdo vyráží o Velikonocích pryč z dosahu moderní civilizace, protože předpověď počasí vypadá velmi příznivě. I já mám v plánu někam vyrazit na svém obstarožním kole. Konkrétně dnes pro začátek do jednoho nejmenovaného obchodu potvrdit záruku od foťáku. Pohyb na kole městem sice nepřipomíná rekreační aktivity, ale beru to jako warm-up k případnému pohybu v náročnějším lesním a kopcovitém terénu. Když se tak koukám na dobroty provokativně umístěné na svátečním stole, přeci jen pochybuji zda nevyužít pohodlí MHD. Posuďte sami:




Obrázky těch ostatních dobrot sem dávat nebudu, protože to bych zřejmě nezůstal jen u koukání na obrázky. No, raději vypnu pc a jdu rychle sehnat pumpičku na kolo... než si to rozmyslím.

Žádné komentáře: