9. ledna 2008

Zálohujte historii konverzace a kontakty na server

Nedávno jsem si psal s bývalou spolužačkou a ta mi mimo jiné sdělila, že nemůže najít nějakou důležitou komunikaci v historii svého IM. Já osobně historii až na velmi důležité vyjímky nikdy neukládám, ale pokud už se v historii topíte a nevíte kam s ní, co takhle svěřit ji do úschovy serveru?

www.simkl.com automaticky zálohuje všechny vaše důležité konverzace a kontakty na server. Ke své historii konverzace a kontaktům můžete pomocí hesla přistupovat z jakéhokoli pc disponujícím připojením a prohlížečem. Služba je zatím ve fázi testování (v plánu je přidání vyhledávání v historii a sdílení historie). Pokud ji chcete vyzkoušet, stačí požádat o pozvánku, která vám za pár dní přijde na uvedenou @dresu, zaregistrovat se a potom jen podle návodu nastavit Simkl jako proxy v nastavení připojení vašeho IM na domácím pc, na pracovním pc nebo na mobilu a konverzace se bude automaticky ukládat. Jsou podporovány všechny známé IM (např. i Sim-IM, Adium, Jimm) běžící na službách icq, msn, aim a yahoo messenger (kromě Windows Live Messenger a AIM 6.0-6.4). Služba je samozřejmě v angličtině, ruštině a ukrajinském jazyce. Není třeba instalovat žádný sw.



www.im-history.com už je o něco starší službou a funguje na podobném principu jako Simkl. Obsahuje i vyhledávání, jenže vyžaduje instalaci sw v podobě All-in-one IM-History Suite klienta, který musí být pro úspěšné zaznamenávání konverzace na server spuštěn na pozadí.


S im-history nemám osobní zkušenost, ale pokud umíte vyhledávat v prohlížeči pomocí CTRL+F, měli by jste požadované vždy najít i v Simkl. Má totiž velmi jednoduché ovládání a rozhraní je nejen dobře vypadající ale především přehledné.


Kytka s vámi ;)

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Zajimava informace. O necem takovem jsem nemel ani tuseni, mam Trillian takze by to melo fungovat. Urcite to vyzkousim :o)

Anonymní řekl(a)...

Vypadá to dobřře a to mě všichni řikali že ukladat historii na servery je blbost :D

Anonymní řekl(a)...

tak jsem to vyzkousela a je to zajimave a funguje to. Diky za dobry tip! >:)

Anonymní řekl(a)...

huu.. zajímavé :o)